Mükemmel peynir tabağı hazırlamak mı istiyorsunuz? Akşam yemeğinizi, kahvaltılarınızı, davetlerinizi, keyifli anlarınızı daha keyifli hale getirmek mi istiyorsunuz? Mükemmel peynir tabağı hazırlamak hem düşündüğünüzden daha zahmetsiz hem de oldukça lezzetli. İster düz bir servis tabağını ister sunum tahtasını kullanabilirsiniz. Öncelikle kullanmak istediğiniz peynirleri seçin. Birbirinden farklı birkaç peynir çeşidini tercih edin. Bu peynirler Ezine peyniri, dilim peynir, lor peyniri, kaşar peyniri veya diğer sevdiğiniz peynir çeşitleri olabilir. Sunum tabağını ne için hazırladığınıza göre peynirlerinizi seçebilirsiniz. Seçtiğiniz peynirleri kare, dikdörtgen olacak şekilde istediğiniz kalınlıkta kesin. Peynirleri keserken düzgün boyutlarda, aynı oranlarda kesmeye özen gösterin. İyi bir sunum tabağı görünüm açısından da iyi olmalı. Bu sebeple aynı orada kesilmiş ve özenle dizilmiş peynirler bunun için önemlidir.
Peynirlerle birlikte sunum tabağınız için kuru etleri tercih edebilirsiniz. Kuru etler hem peynirle en çok yakışan lezzetlerdendir hem de doyuruculuğu fazladır. Kuru et yerine hemen hemen aynı tadı ve görüntüyü verecek sosis, salam, jambonu kullanabilirsiniz. Bunların yanında yeşil ve siyah zeytin de tercih edebilirsiniz. Peynirlerin altına istediğiniz yeşillikleri de ekleyebilirsiniz. Görünüm açısından tabağınızı daha canlı hale getirecektir.
Peynirin sağlık açısından faydalarını bilmeyen yok. İnsan vücuduna sayısız faydaları vardır. Hazırladığımız peynir tabağında sağlık açısından faydalı olacak birçok besin kullanabiliriz. Bunlardan biri de yeşilliklerin yanı sıra meyvelerdir. Meyveler hem sağlık açısından önemli hem de peynir tabağına en çok yakışan lezzetlerdendir. En çok tercih edilen kırmızı üzüm olmakla birlikte yeşil üzüm, çilek, muz, elma gibi meyveleri tercih edebilirsiniz. Kuru meyveler de peynir sunum tabağına lezzet açısından çok yakışmaktadır. Üzüm kurusu, elma kurusu, incir kurusu, kayısı kurusu, armut kurusu gibi birbirinden farklı tatlardaki kuru meyveleri de kullanabilirsiniz. Kuru meyveler demişken kuruyemişlerden de bahsetmeden olmaz. Belki de peynir tabağı yanında en çok kullanılan gıdalar kuruyemişlerdir. Özellikle ceviz, badem, dut, kaju, fındık gibi sunumunuza en uygun kuruyemişleri seçip kullanabilirsiniz.
Çeşitli aromalardaki krakerler veya kızartılmış ekmekler de peynir tabağının yanında sunuma ayrı bir tat veren lezzetlerdir. Dilerseniz emekleri küçük kareler şeklinde kesip birbirinden lezzetli kanepeler de hazırlayabilirsiniz. Kestiğiniz ekmeklerin üzerine süzme peynir sürebilirsiniz, süzme peynirin üstüne de zeytin ezmesi sürüp, salam veya sosis koyabilirsiniz. Üzerlerine de çok az tuz ve çörek otu ekleyip tekrar küçük ekmek parçasını kapatarak ve kürdan ile tutturarak küçük kanepeler hazırlayabilirsiniz. Böylece peynir tabağınızı görsel açıdan daha güzel ve lezzet açısından daha çeşitli hale getirebilirsiniz. Kanepelerin içine tercihe bağlı çeri domatesi, biber, peynir, jambon, marul, maydanoz, ev yapımı salça da koyabilirsiniz.
Tüm hazırladığınız sunum tabağının yanında isteğe bağlı küçük soslar da hazırlayabilirsiniz. Bu sosları meyveler için çikolata, bal, reçel gibi tatlı soslar şeklinde hazırlayabilirsiniz. Krakerler için yoğurtlu ve baharatlı soslar da tercih edebilirsiniz. Muhteşem peynir tabağı sunumu için birçok alternatif bulunma